Росія готує наступ на одному з напрямків, зруйновано чотири мости, - експерт

Російська окупаційна армія активізувалася на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Знищено чотири мости через річку Оскіл. Поточна мета ворога - зруйнувати логістику Сил оборони, вийти на лівий берег річки й захопити частину Куп'янська. Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю OBOZREVATEL, передають Патріоти України.

"Знищено принаймні чотири мости через річку Оскіл на цьому напрямку. З якою метою? Ворог намагається зруйнувати нашу логістику. Наші інженерно-саперні підрозділи наводять понтонно-мостові переправи, але зрозуміло, що їхня пропускна здатність дещо нижча за стаціонарні мости. Очевидно, навіщо ворог розносить нам мости, – він готується до наступу. Як ми говорили минулого разу, окупант робить проходи у своїх мінних полях, підтягує бронетехніку до лінії бойових зіткнень. Вже вчора-позавчора (4-5 жовтня – УНІАН) почала з'являтися інформація про те, що ворог намагається атакувати і на Куп'янському, і на Лиманському напрямку", - зазначив експерт.

Росія залучає підрозділи недосформованої 25-ї армії, підрозділи першої гвардійської танкової армії, намагається тиснути. Поки що у росіян нічого не виходить, але ресурс є. Як зауважує експерт, не факт, що перші невдачі охолодять запал ворога. Найімовірніше, такі атаки на цій ділянці фронту продовжуватимуться й надалі.

"Загалом ситуація, яка зараз спостерігається вздовж усієї лінії бойового зіткнення, характеризується двома факторами: там, де українська армія має ресурси, сили, засоби та можливості, вона атакує. Там, де у нас таких можливостей немає, ми ведемо оборонні бої, бо там атакує чи контратакує російська окупаційна армія. Ситуація на полі бою є досить динамічною. Її перспективи залежать від ресурсних можливостей українських Сил оборони", - зазначив Селезньов.

Він зауважив, що перспективи досить тривожні, бо наступного року військовий бюджет Росії становитиме приблизно 30%. Це щонайменше у 4 рази більше, ніж нинішній військовий бюджет України з урахуванням постачання військово-технічної допомоги від наших західних партнерів.

Співвідношення 1:4 не на користь України навряд чи може свідчити, що ми можемо мати можливість хоча б паритетного співвідношення сил та засобів.

"Ворог матиме перевагу, причому ця перевага буде кратною. Але про те, у що ця перевага буде трансформована на полі, говорити поки що зарано, бо невідомо, які ресурси українська армія матиме наступного року", - зазначив він.

На думку експерта, до кінця листопада в нас уже буде чітко окреслена ситуація – "чого можна очікувати в межах нашого наступу, в межах дій російської окупаційної армії, і до чого ми врешті-решт прийдемо". У цьому ключовий чинник – це ресурс.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...