Росія почала економити на високоточному озброєнні, - Арестович

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що країна-агресорка Росія почала економніше використовувати високоточну зброю проти України. Водночас він наголосив: це не означає, що у РФ вона закінчується, передають Патріоти України.

В інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну в ефірі його програми "Фейгін Live" у понеділок, 9 травня, Арестович зазначив, що в хід вже пішли старі радянські крилаті ракети Х-22 (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

За словами Арестовича, вони мають відхилення на 200-300 метрів. Це може означати, що, ймовірно, російські загарбники частіше потраплятимуть по цивільних об'єктах.

"Російська сторона почала використовувати ракети типу Х-22. Це старі радянські ракети, у них є одна неприємність – кругове ймовірне відхилення 200-300 метрів. Тобто вони дуже неточні. Це означає, що кількість промахів буде більше і потраплятимуть вони частіше по цивільних об'єктах, на жаль. З іншого боку, це означає, що високоточну зброю вони економлять", – розповів радник голови ОП.

Експерт наголосив, що це не означає, що у Росії закінчується високоточна зброя. "Однією з цілей війни є відстріляти все старе і випробувати все нове. Ось вони це і роблять зараз. Але насправді економити починають. Це не означає, що зброя закінчується, це означає, що вони починають економити. Стрілятимуть ще довго і високоточними і низькоточними", – додав Арестович.

Зазначимо, що раніше військовий портал Defense Express, посилаючись на власні джерела, повідомляв, що 9 травня російські окупаційні війська вперше завдали удару по Україні радянськими ракетами Х-22. Експерти припустили, що оскільки рашисти почали використовувати такі застарілі ракети, ймовірно, у них закінчуються "Іскандери" та "Калібри".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...