Росія почала поставки ракет до країни НАТО: США готують відповідь (відео)

Міністерство оборони Туреччини 12 липня почало приймати зенітно-ракетні комплекси С-400 із Росії. Про це заявили в турецькому міністерстві оборони, повідомляють Патріоти України.

Перші компоненти ЗРК були доставлені на військову базу в провінції Анкара. Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що відтермінування щодо поставок С-400 не передбачається. США виступали проти поставок російських ЗРК до Туреччини, яка входить у НАТО, і пригрозили санкціями.

Так, 20 червня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон розглядає всі варіанти санкцій щодо Туреччини у зв'язку з угодою Анкари і Москви про постачання С-400.

Поставку вже підтвердили і в Міноборони РФ, передає "Говорить Москва". Доставка інших елементів С-400 буде здійснена "в суворій відповідності з умовами укладеного з турецькою стороною контракту і в узгоджені сторонами терміни". Відреагували на ситуацію і в НАТО. Вони, за даними AFP, висловили заклопотаність.

Другий військово-транспортний літак РФ з партією комплекту С-400 "Тріумф" на борту вилетить до Туреччини найближчим часом, повідомило ТАСС військово-дипломатичне джерело. "Третя частина поставки – понад 120 зенітних керованих ракет різних типів – буде відправлена пізніше, орієнтовно в кінці літа, морським транспортом", – сказав співрозмовник агентства.

Відео: Kotsnews

С-400 "Тріумф" – російська зенітна ракетна система великої і середньої дальності, призначена для знищення засобів повітряно-космічного нападу. Прийнята на озброєння РФ у 2007 році.

С-400 призначені для оборони повітряного простору і здатні збивати літаки стратегічної та тактичної авіації, балістичні ракети, а також вражати гіперзвукові цілі й захищати територію в умовах радіоелектронної й інших видів протидії.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...