Росія посередник, а не агресор і план "ЛДНР" щодо Донбасу: Кравчук розповів, що намагався продавити Гризлов

Росія вимагає, щоб Україна погодилася з планом бойовиків "ЛДНР" щодо Донбасу, блокує ключові ініціативи щодо Донбасу і висуває неможливі вимоги і відверто бреше. Схоже Леонід Макарович переконався, що домовитись з Москвою і йому не вдасться

Росія блокує перемовини з питань розмінування територій, обміну полоненими та відкриття КПВВ. Москва наполягає на прийнятті у ТКГ за основу плану щодо Донбасу, який запропонували бойовики "ЛДНР". При цьому Росія не має наміру відкрито підтримувати план дій представників ОРДЛО.

Про це заявив глава делегації Києва у Тристоронній контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу Україна 24, зазначають Патріоти України.

За його словами, певне просування у перемовному процесі є і пов'язане воно з дотриманням режиму тиші, про який сторони домовилися 22 липня. Однак російська сторона продовжує блокувати процеси щодо розмінування територій, обміна утримуваними особами та відкриття контрольно-пропускних пунктів.

"(Ці питання, - ред.) не вирішуються, тому що це прив'язується російською стороною до певних передумов. Однією з передумов свого часу була постанова Ради про місцеві вибори, а зараз передумова - прийняття дорожньої карти, яку підготували ОРДЛО", - зазначив Кравчук.

Також політик розповів про те, що глава делегації Росії у ТКГ Борис Гризлов пояснив небажання Москви висувати свої ініціативи щодо Донбасу наміром невтручання у внутрішні справи України, тому що росіяни нібито не беруть участі у перемовному процесі.

Зі слів Кравчука, Гризлов сказав, що це саме Київ нібито попросив Росію допомогти вирішити конфлікт на Донбасі.

"Я шукав таке звернення (від України до Росії), ми його разом з МЗС не знайшли", - підкреслив Леонід Кравчук.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...