Росія продовжує перекидання військ до кордонів України: У мережі з'явилися нові фото та відео

Щойно встигли закінчитися новорічні свята, як Російська Федерація відновила масштабне перекидання військової техніки та груп особового складу до території південно-східних кордонів України. Ешелони з озброєнням рухаються у бік нашої країни від Бурятії до Приморського краю, зазначають Патріоти України.

Про це повідомила група незалежних російських блогерів, які отримують щоденні відеопідтвердження міграції військової техніки РФ від своїх підписників. Склад озброєння приголомшує своїми масштабами та різноманітністю (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"На платформах автори роликів помітили вантажівки, автозаправники, танки, бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню "Град" та "Ураган". Крім того, на Новосибірську були помічені імовірно ЗРК "Тор" або ЗСУ "Шилка". Разом із технікою в 'пасажирських та товарних вагонах їде і особовий склад, проте точно його чисельність встановити складно", – вказано у повідомленні.

Автори публікації зазначили, що таке збільшення військової присутності не дає змоги розраховувати на проведення чергових навчань, якими регулярно пояснює свої мілітаристські настрої біля України Кремль. Експерти впевнені, що якщо Росія запланувала захоплення нових українських територій, то зробити це найближчим часом не дозволяє погода.

"Через теплу зиму ґрунт не замерз і не затвердів. Тому операція може бути перенесена військовим командуванням Росії на лютий. Водночас авторитетні джерела, такі як The Guardian, вважають розв'язання повномасштабної війни щодо Києва малоймовірною", – вказали фахівці.

Така позиція пояснюється досить конструктивно: для повноцінної окупації тільки столиці та великих міст на сході України може знадобитися до 325 тисяч військовослужбовців, проте російська сторона, як і раніше, не спостерігає ознак мобілізації або залучення військ національної гвардії та/або військової поліції.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...