Росія зустріне в Україні "новий Афганістан" і "Чечню" в разі вторгнення: У МЗС Британії пригрозили агресору наслідками

Державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Елізабет Трасс заявила, що Росія зустріне в Україні "новий Афганістан" і "Чечню" в разі вторгнення її військ, зосереджених на кордоні з Україною. Про це Трасс заявила у Сіднеї (Австралія) під час виступу в аналітичному центрі Lowy Institute, передають Патріоти України.

"Кремль не засвоїв уроків історії. Вони мріють про відновлення Радянського союзу або свого роду "Великої Росії" через поділ території на основі етнічної приналежності або мови. Вони стверджують, що вони хочуть стабільності, коли працюють над створенням загрози та дестабілізації інших. Ми знаємо, що знаходиться на цьому шляху, і втрачено жахливе число людей, і це призводить до людських страждань. Саме тому ми наполегливо закликаємо Путіна утриматися і відступити з України до того, як він зробить величезну стратегічну помилку", - заявила Трасс.

Вона назвала Україну гордою країною з давньою історією, яка раніше вже переживала вторгнення інших сил - від монголів до татар. Також Трасс нагадала, що українці постраждали від штучно створеного Радянським союзом голоду. "Вторгнення лише призведе до скрутного становища, як ми знаємо з радянсько-афганської війни або конфлікту у Чечні", - наголосила Трасс.

Вона нагадала, що минулого тижня на засідання Ради НАТО-Росія було надіслано чіткий сигнал Москві, що будь-яке вторгнення в Україну призведе до величезних наслідків, в тому числі до скоординованих санкцій, які вражатимуть фінансовий сектор РФ.

"На цьому тижні Сполучене Королівство оголосило про новий пакет з проведення професійної підготовки, підтримки і оборонного озброєння для України, який покликаний зміцнити її оборонний потенціал. І ми працюємо з нашими партнерами над заходами сильного впливу на російський фінансовий сектор і на персоналії", - наголосила Трасс.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...