Росіяни бояться турків: У РФ заговорили про "загострення на українському напрямку" після Карабаху

Туреччина відкрито підтримує Україну в питанні Криму, виступаючи проти російської агресії.

В результаті війни за Нагорний Карабах Росія поступилася Туреччині роллю лідера в регіоні. Наступним може стати український напрямок. Про це в інтерв'ю сепаратистському ресурсу "Аналітична служба Донбасу" повідомив російський пропагандист, експерт "Центру військово-політичної журналістики" Борис Рожин, передають Патріоти України.

Він висловив думку, що Туреччина після перемоги в Карабасі може скористатися "труднощами" Росії на українському напрямку. Сигнали таких намірів є. Так, Рожин нагадав, що недавно Україна і Туреччина підписали контракт на спільне виробництво бойових БПЛА "Байрактар". "Можуть бути використані в ході бойових дій на Донбасі", - заявив Рожин.

Він уточнив, що турецькі дрони показали високу ефективність в карабаській війні, що "дорого обійшлося" Вірменії і Росії. Крім того, зі слів пропагандиста, Туреччина відкрито підтримує Україну в питанні Криму, виступаючи проти російської агресії. "Мусується тема перегляду Ясського договору, за яким Османська Імперія за підсумками війни 1787-1791 рр. відмовилася від Північного Причорномор'я і Криму", - заявив Рожин. Він підозрює, що Туреччина в глобальному протистоянні Росії може задіяти і "українську карту". Особливо РФ варто побоюватися проблем від Анкари в чорноморському регіоні. Рожин висловив думку, що мета Туреччини - влаштувати нестабільність на російських кордонах. І поки у Анкари це виходить.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...