Росіяни стверджують, що окупований Крим майже "висох": Особливо сильно чомусь там, де військові бази (мапа)

Через спеку рівень найбільших річок анексованого Росією Криму впав до критичних позначок. Про це йдеться у даних на сайті Росгідромет, передають Патріоти України.

«В останній місяць літа, як і в попередні два місяці, в басейнах річок відчувався значний недобір опадів, що носили короткочасний, зливовий і виключно локальний характер», – йдеться у повідомленні російської служби.

У верхніх частинах басейну річок Альма, Бельбек, Біюк-Карасу, Чорна спостерігався значний недобір опадів – 2-13% норми. Водночас у середніх і нижніх частинах басейну річок Кача, Бельбек і Салгір – 41-59% норми. Росіяни кажуть, що у басейнах річок зберігався режим глибокої літньої межені. Через недостатню кількість опадів знизився й рівень питної води.

«З 26 липня пересохла річка Кача біля села Суворово (, 3 серпня – річка Альма вище Партизанського водосховища, 13 серпня – річка Чорна вище Чорнорічинського водосховища, 18 серпня – річка Бельбек біля села Фруктове, 29 серпня (уперше за всю історію спостережень) річка Тонас, що є правим притоком річки Біюк-Карасу», – йдеться у повідомленні. У регіоні, де протікає Кача, неподалік Севастополя, базуються корабельні флоти РФ. На аеродромі у Качі базуються російські винищувачі Су-24М й Су-24МР, Ан-26, а також вертольоти Ка-27. Інший аеродром російських військ теж розташований у Нахімовському районі – Бельбек. На аеродромі дислокований 38-й винищувальний авіаційний полк ВПС Росії.

Також повідомляється, що надходження води у водосховища Партизанське й Чорнорічинське припинилось, а в інші воно було незначним.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: