"Росіяни відкрили в Україні ще один фронт, який загрожує всьому світу", - Фурса

"Росіяни в черговий раз побачили себе у дзеркалі й звинуватили західний світ у своїх злочинах. Спікер Держдуми і дуже упоротий путінець Володін заявив, що США запланували в Україні Голодомор. Бо США намагаються знайти способи вивезення зерна й іншої продукції сільського господарства з України", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І це при тому, що США намагаються допомогти українським аграріям продати свою продукцію, а росіяни тупо крадуть зерно і вивозять його в Сирію, як робили це і в 1933 році.

Звісно, на місці американців росіяни б тупо забрали все зерно і самі б на ньому заробили, так само, як на місці поляків ті самі росіяни давно б вже окупували Західну Україну. Але прикол у тому, що тільки росіяни на місці росіян. А весь інший світ – трошки цивілізований.

Це росіяни створили такі умови, через які українські аграрії не можуть вивезти зерно з українських портів. Це росіяни створили передумови для світової продовольчої кризи, особливо в регіоні північної Африки, куди зазвичай прямувало українське зерно. Це росіяни б'ють по світовій економіці.

І це росіяни наганяють ботів, які кажуть про голод в Україні через вивезення українського зерна чи кукурудзи. Дуже дивні однотипні коментарі про голод і хтивих англосаксів. Чомусь тільки про Сороса забувають.

А правда в тому, що Україні не загрожує голод. Бо Україна – великий експортер зерна. Україні його просто стільки не потрібно. Україна потребує валютної виручки. Для підтримки економіки. І для того, щоб конкретні бізнеси не збанкрутували. Це український інтерес в експорті зерна. Інтерес і держави, й конкретних хліборобів, у яких минулого року був рекордних врожай, який зараз лежить без діла на елеваторах. І США намагаються придумати, як допомогти у цьому Україні.

Дійсно, це потрібно не тільки Україні. Бо глобальна інфляція крокує світом і створює загрози для розвинених і не дуже розвинених економік. Бо дефіцит зерна в північній Африці може призвести до соціальних і політичних потрясінь, як колись подорожчання хліба спровокувало Арабську весну. І тут просто інтереси України і всього світу сходяться.

А інтереси Росії протилежні. І Росія просто краде українське зерно. Як завжди це робила. Але це не дивно. Бо у держави-мародера – солдати-мародери. Дивно, що вони досі намагаються звинувачувати інших у своїх злочинах".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...