"Зашпилились": Російські дипломати потрапили в гучний шпигунський скандал в ЄС

У Болгарії двох російських дипломатів запідозрили у шпигунстві та можуть видворити із країни, передають Патріоти України.

Уряд країни отримав листи від прокурорів із доказами які свідчать про протиправну діяльність російських дипломатів у Болгарії.

"Ми вдамося до заходів, які зобов’язані вжити і, скоріш за все, проголосимо їх (російських дипломатів – Апостроф) "персонами нон-ґрата", – сказала голова МЗС Болгарії Катерина Захарієва. Додала, що планує викликати російського посла в Софії.

24 січня головний прокурор Болгарії Іван Ґешев підтвердив початок досудового розслідування щодо двох дипломатів з Росії, яких звинувачують у шпигунстві. За даними слідства, один з дипломатів, нібито перший секретар консульського департаменту, збирав інформацію про процес виборів у Болгарії, а інший – про енергетичний сектор та заходи енергетичної безпеки в цій країні.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...