Російські "консерви" вибухають? Нардеп Волошин заявив, що "Україна не має суверенітету", кілька фракцій вимагають, щоб зрадником зайнялась СБУ (відео)

У п'ятницю, 17 липня, народний депутат від фракції ОПЗЖ Олег Волошин, виступаючи з трибуни Верховної Ради, заявив про відсутність у України суверенітету. Така заява була зроблена під час розгляду проекту постанови про визнання нелегітимним голосування за поправки до Конституції РФ в Криму, передають Патріоти України.

"Я вчора спеціально не прийшов на урочисті збори (з приводу 30-ї річниці Декларації про державний суверенітет України, – ред.), тому що нічого відзначати – суверенітет повністю віддано зовнішньому управлінню. Країна, яка не має суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом", – сказав Волошин.

Після його слів у Раді почали скандувати "Ганьба!". У свою чергу, спікер парламенту Дмитро Разумков зазначив, що піднімати в залі засідань питання, які ставлять під сумнів суверенітет і незалежність України, неприпустимо.

"Я звертаюся до всіх в цьому залі. Ми вчора з вами святкували річницю Декларації про державний суверенітет. І давайте в цьому залі ніколи не будуть підніматися питання, які хоч якось під сумнів ставитимуть незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність нашої держави", – підкреслив він.

Після перерви народні депутати фракцій "Європейська солідарність", "Голос" і "Слуга народу", а також депутатських груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра" зажадали від Разумкова направити запити в правоохоронні органи з метою перевірки висловлювань Волошина.

"Тільки що ми стали свідками плювка представника п'ятої колони в українському парламенті в тисячолітню історію України. Плювок, який був здійснений в пам'ять мільйонів українців, які загинули в боротьбі за незалежність України, які поневірялися по таборах, по тюрмах, по психіатричних лікарнях", – заявив співголова групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко в оточенні інших депутатів.

Його підтримав у Facebook нардеп від "ЄС" Володимир Ар'єв, який зажадав відкрити відносно Волошина кримінальне провадження.

"Якщо СБУ не відкриє проти цього непотребу кримінальне провадження, у нас немає СБУ. Чиста 110 стаття ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, – ред.). І краще б він сам склав повноваження після цього. Добровільно", – написав він.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...