Російські офіцери відмовляються виконувати накази наступати на Донбасі

США бачать "анекдотичні звіти" про те, що російські війська та "офіцери середньої ланки на різних рівнях, аж до рівня батальйону", відмовляються підкорятися наказам рухатися вперед у новому наступі на Донбасі в Україні. Про це повідомило CNN, посилаючись на слова високопоставленого чиновника Пентагону, передають Патріоти України.

За його словами, ці офіцери "або відмовилися підпорядковуватися наказам, або не підкоряються так швидко, як ви очікуєте від офіцера".

Чиновник оборонного відомства США зазначив, що російські війська боролися з широко поширеними моральними проблемами від початку вторгнення, що є лише однією з численних невдач, які переслідували російські збройні сили під час цієї війни.

Він нагадав, що російські сили досі стикаються з проблемами логістики, які уповільнюють їхнє просування. Наразі в Україні перебуває 97 оперативних батальйонних тактичних груп (БТГ) російських військ, порівняно з 92 російськими БТГ станом на 28 квітня, повідомив високопосадовець Пентагону. Тобто за 11 днів чисельність військ РФ в Україні збільшилась на п'ять БТГ.

"Нерідко вони перекидають одну чи дві БТГ з Донбасу назад до Росії для переоснащення або поповнення запасів, а потім повертають їх назад, це нормально. Але загалом вони додали близько п'яти БТГ в Україну, і всі ці БТГ перебувають або на сході, або на півдні", – сказав чиновник.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...