Російські окупанти звільнили "полковника, українського диверсанта" після років в'язниці

«Кримський диверсант» Олексій Стогній

Окупаційна влада Криму утримувала Олексія Стогнія у колонії в Керчі як "українського диверсанта" – після закінчення терміну ув’язнення він вийшов на волю. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, зазначають Патріоти України.

"Український політв’язень Олексій Стогній, якого окупаційна влада незаконно затримала у листопаді 2016 року, а згодом засудила – у Києві", - йдеться в повідомленні омбудсмена.

Представники громадського руху "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля" повідомили, що Стогній опинився на волі наприкінці січня 2020 року, "але родина воліла не повідомляти про цей факт, аби не наражатися на ризики при виїзді з окупованого півострову на материкову Україну".

За їхніми словами, звільнений політв’язень входив до списків на "обмін", які Україна передавала на перемовинах з Росією.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року окупаційний суд Криму заарештував двох осіб, яких охрестили "українськими диверсантами". Один з них - Олексій Стогній, якого російські ЗМІ називали "полковником Головного розвідуправління України". Другий - Гліб Шаблій, якого називали "українським офіцером".

26 липня 2017 року Стогнія за "незаконне придбання, передачу, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї і боєприпасів" і за "незаконне виготовлення, переробку чи ремонт вогнепальної зброї та боєприпасів" засудили до трьох з половиною років колонії.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...