Російські паспорти в Україні: Аналітики The Atlantic озвучили несподівану мету Путіна

Президент РФ Володимир Путін, роздаючи російські паспорти в Україні, може переслідувати кілька цілей, повідомляють Патріоти України.

Як пишуть аналітик порталу The Atlantic, глава Кремля повторює в Україні сценарій, який він розіграв в Грузії. У 2002 році Росія почала роздавати громадянство жителям Абхазії та Південної Осетії. А вже через шість років вона вторглася на грузинську територію під приводом захисту "російських громадян".

Крім цього, експерти назвали ще ряд інцидентів, коли країни маніпулювали з громадянством. Так, один із способів – анулювання громадянства для покарання. Наприклад, законодавство США дозволяє оголошувати недійсними паспорти громадян або відбирати документи з міркувань національної безпеки.

Остання причина була застосована проти Годи Мутани, яка народилася в родині колишнього дипломата Ємену в США. Жінка була визнана американською громадянкою і отримала паспорт в 2005 році. Однак, після того, як Мутана вирушила в Сирію на підконтрольну "Ісламській державі" територію і закликала до насильства проти Заходу, адміністрація президента Барака Обами заявила, що Мутана ніколи не мала права на американське громадянство через дипломатичний статус її батька.

У Британії Шамім Бегум також позбавили підданства через її підтримку "ІДІЛ". Британський уряд наполягає, що Бегум має право на приналежність до Бангладеш.

Другий спосіб маніпуляції паспортами, до яких вдаються країни, - це їх продаж для накопичення капіталу. Три країни Європи продають право законно стати громадянином: Болгарія хоче за це 600 тисяч доларів, Кіпр – 1,75 мільйона доларів, а Мальта – мільйон доларів.

Ще один спосіб маніпуляцій громадянством – з метою покарання і обмеження пересування. Авторитарні режими часто відмовляють у видачі паспортів дисидентам, щоб не дозволити їм виїхати з країни. Іран, Китай, Північна Корея дуже часто вдаються до цього.

Інші країни, включаючи Індію обмежують пересування найменш кваліфікованих працівників, щоб їх не експлуатували за кордоном. Деякі країни позбавляють національні меншини паспортів, щоб вони не могли виїхати за кордон. Наприклад, так робить М'янма з мусульманською меншістю рохінга.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...