Російсько-терористичні війська атакували позиції захисників України й отримали гідну відповідь

Збройні формування Росії шість разів обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі 16 травня, але нарвалися на потужну відсіч, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр ООС.

За даними розвідки, українські військовослужбовці поранили одного російського окупанта. Водночас із початку цієї доби противник знову вдався до порушення режиму тиші, внаслідок чого поранення отримав воїн ЗСУ.

Ворог обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так, українських захисників, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти здійснили п’ять обстрілів:

  • неподалік Новотроїцького, Гранітного, Авдіївки, а також двічі поряд із Лебединським – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" загарбники стріляли раз:

  • біля Новгородського – із забороненених до розміщення на лінії зіткнення мінометів калібру 120 мм, випустивши 30 мін.

"Українські воїни на такі злочинні дії противника з відповіддю не забарилися і відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах загарбників. Збройні формування РФ отримали гідну відсіч", – йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що із початку 17 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник уже двічі обстріляв позиції ЗСУ біля Авдіївки – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення. Тоді як втрати противника уточнюються.

Додамо, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...