Російсько-українська війна. Оперативна інформація Генштабу ЗСУ за підсумками 10.05.2022

Основні зусилля авіаційного угруповання противник зосереджує у східній операційній зоні. Триває застосування артилерії практично уздовж усієї лінії зіткнення. Не виключається ймовірність проведення диверсій на обʼєктах хімічної промисловості України з подальшим звинуваченням у цьому ЗС України, передають Патріоти України.

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки кордону в Брянській та Курській областях. Здійснив обстріли прикордонних населених пунктів Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог підтримує у повній готовності до застосування ППО на території Бєлгородської області. Обороняє зайняті рубежі, проводить аеророзвідку.

На Ізюмському напрямку противник здійснював поповнення боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів, продовжує підготовку до наступальних дій в напрямках Лиману та Сєвєродонецька.

Тривають бої за населені пункти Сєвєродонецького району Луганської області, а також Ясинуватського району Донецької області. В Маріуполі ворог артилерією та ударами авіації продовжує знищувати інфраструктуру заводу “Азовсталь”. Тривають бойові дії. На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив.

Корабельні угруповання ворога продовжують виконувати завдання з ізоляції районів бойових дій, нанесення ракетних ударів по об’єктам цивільної та військової інфраструктури. За попередню добу на території Донецької та Луганської областей відбито 15 атак ворога.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...