"Російський орден йому важливіший": Кулеба дорікнув Сійярто за руйнування відносин України й Угорщини


Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що звинувачення його угорського колеги Пітера Сійярто про нібито втручання України в угорські вибори є безпідставними. Більше того, такі заяви глави МЗС Угорщини руйнують відносини між Києвом та Будапештом, передають Патріоти України.

Так Кулеба відреагував на висловлювання Сійярто про те, що Україна нібито втручалася в угорські парламентські вибори, які відбудуться цієї неділі, 3 квітня. Свою позицію український міністр закордонних справ висловив у коментарі "Європейській правді".

Кулеба наголосив, що, на відміну від поведінки Угорщини в Україні, наша держава ніколи не втручалися у внутрішні справи Угорщини, тим більше напередодні виборів.

"Прикро бачити, як заради короткострокової передвиборчої вигоди міністр Сійярто готовий вигадувати нісенітниці та руйнувати наші з ним відносини, які ми так довго вибудовували. Якщо орден від Лаврова для нього більш важливий за відносини зі мною, то варто так прямо і сказати", – заявив очільник МЗС України.

У чому Сійярто звинуватив Україну

Очільник угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто у середу, 30 березня, висунув звинувачення українському уряду в тому, що Україна нібито намагалася вплинути на заплановані на 3 квітня парламентські вибори в Угорщині. Він сказав, що глава МЗС України Дмитро Кулеба нібито зателефонував послу України у Будапешті, "щоб проконсультуватися про можливості впливу на результати угорських виборів".

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...