"Росію питати ніхто не буде": У ГУР розповіли про плани щодо Криму і Чорного моря

"Росію питати ніхто не буде": в ГУР розповіли про плани щодо Криму і Чорного моря

Чорне море може стати безпечним лише після деокупації Криму. Якщо раніше безпекові ініціативи, які надходили, зокрема, й від країн НАТО, гальмувались через фактор "а що скаже Росія?", тепер у таких питаннях немає потреби, передають Патріоти України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

"Настав час, коли питати Росію нема потреби – вона агресор, вона реально пірат у Чорному морі, вона перешкоджає нормальному цивільному судноплавству", – сказав він. У зв'язку з цим необхідна єдина позиція країн, які можуть дати відповідні гарантії безпеки, додав Скібіцький.

"Необхідна єдина позиція зацікавлених країн, країн регіону, країн НАТО, країн, які можуть дати гарантії безпеки у Чорному морі, зокрема США та Великої Британії. Туреччина повинна сказати своє слово", – сказав представник ГУР.

Скібіцький також нагадав, що РФ окупувала український Крим із метою панування в Чорному морі, а також проєкції сили на Середземномор’я.

"І окупація, і нарощування військового потенціалу в Криму були здійснені з двох причин. Перша – це повне панування в Чорному морі, а друга – це проєкція сили на Середземномор’я: та ж сама Сирія, та ж сама Африка і вихід в Атлантичний океан", – пояснив він.

Скібіцький уточнив, що домінування РФ у повітряному просторі Чорного моря та берегові ракетні комплекси країни-агресорки є загрозою не тільки для військового, а й для цивільного судноплавства. Тож усі зацікавлені країни повинні шукати ефективні шляхи нейтралізації воєнної сили окупантів у регіоні.

Цілковиту ж безпеку Чорного моря гарантує лише звільнення Криму від російських загарбників. "Повірте, коли ми повернемо наш Крим, Чорне море стане безпечним – це однозначно", – підкреслив представник ГУР.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...