Розгін КСУ - завтра або ніколи: "Слуги" монобільшості зібрались на "таємну вечерю" із Зеленським. Голова держави зустрів жорсткий опір

Нардепи відкрити кажуть, що не готові підписуватись на антиконстуційну авантюру, навіть якщо про це просить їхній лідер

Народні депутати від "Слуги народу" зібралися на засідання фракції в понеділок, 2 листопада. Також прибув президент Зеленський, повідомляє проросійська "Страна". За даними "VESTI", глава держави не провів там навіть пів години й поїхав, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що глава держави виголосив промову про потребу підтримати його законопроєкт про звільнення суддів КСУ.

Після цього нардеп Олександр Дубинський вийшов до журналістів, але не зміг однозначно відповісти на запитання про те, чи є у фракції потрібна кількість голосів.

"Я думаю, що обговорюватимуться й альтернативні законопроєкти та обговорюватиметься на погоджувальній раді винесення цього законопроєкту в зал. Я не поспішав би з фіксацією оцінки, що голоси на цей законопроект є", – уточнив він.

Ще до початку засідання деякі з депутатів, зокрема й Дубинський, заявили, що не готові голосувати за президентський законопроєкт.

Наприклад, Олександр Качура приніс на засідання Конституцію. "Я особисто за жодних обставин не готовий голосувати. Хоч стріляйте", – сказав він.

З такою ж позицією виступив і Олександр Дубинський. Він вважає, що Україні не потрібні "швидкі та емоційні рішення".

"Нам потрібен системний підхід до реформування законодавства в тому вигляді, в якому воно відповідатиме Конституції. Ані законопроєкт Разумкова, ані законопроєкт Офісу президента нині не здаються мені такими, які потрібно ухвалювати поспішно", – зазначив він.

У свою чергу, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов оприлюднив інформацію, що серед фракції "Слуга народу" є дві групи депутатів, які бачать вихід із конституційної кризи ухваленням різних законопроєктів - авторства президента Володимира Зеленського чи авторства спікера Дмитра Разумкова. "Джерела Цензор.НЕТ повідомляють про обстановку у фракції Слуга народу, від позиції якої залежить рішення Конституційного кризи. Єдиної позиції до сих пір немає, оскільки у президента і голови Верховної Ради виявилися різні законопроєкти і різна логіка в цій драмі.

Законопроєкт голови Верховної Ради Дмитра Разумкова вже зареєстровано в секретаріаті парламенту. Він передбачає одне - відновлення скасованих Конституційним судом норм про електронне декларування. Разумков пропонує компромісний варіант - швидко виправити провал, відновлення цієї норми всі підтримують. А потім виробити рішення з питань, які викликають розбіжності".

"Президент Володимир Зеленський свій законопроєкт до парламенту ще не вніс. Але опублікований варіант передбачає звільнення суддів Конституційного суду і скасування судового рішення КС проти декларацій. Зеленський, за даними Цензор.НЕТ, щодо питання законопроєкту досі з Разумковим не консультувався. Уявіть собі за цим фактом, наскільки складно Зеленському зараз мобілізувати парламент.

Президент поки не вносить законопроєкт, щоб залишити собі ще поле для маневру і внесення змін у свій варіант", - підкреслив журналіст.

"Однак відступати назад вже не можна. Якщо не впливати на Конституційний суд, і він визнає неконституційним закон про землю або закон про Вищий антикорупційний суд, то наслідки цих рішень будуть непередбачуваними. Головна інтрига - чи зуміє президент перш ніж вийде в сесійну залу об'єднати свою власну фракцію? Офіс президента переконує депутатів, що якщо вони не підтримають звільнення КС, то парламент буде розпущено. Але депутатів так лякали не раз. І, схоже, далеко не всі впевнені, що президент піде на цей жорсткий і невигідний для рейтингу крок. Досі Зеленський робив тільки розважливі і популярні ходи, але хтозна ... Побачимо. Сьогодні після фракції президент їде виступати на телебачення, і там він озвучить своє рішення перед завтрашнім голосуванням", - резюмував Бутусов.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...