Розмовляв з Путіним: Трамп заявив, що "затримав" вторгнення РФ в Україну на кілька років

Розмовляв з Путіним. Трамп заявив, що "затримав" вторгнення РФ в Україну на кілька років

Екс-президент США Дональд Трамп заявив, що його розмова з главою Кремля Володимиром Путіним нібито "відстрочила" вторгнення РФ в Україну на кілька років. При цьому відносини з російським диктатором він описав як "дуже хороші".

"З Путіним у мене дуже хороші відносини. Я маю на увазі, що я давно з ним не розмовляв, але я мав дуже міцні відносини", - сказав Трамп.

Він вкотре заявив, що Путін нібито не розпочав би повномасштабну війну проти України, якби він був президентом США.

"Я розмовляв із ним (з Путіним - ред.). Я сказав, що якщо ти це зробиш (вторгнешся в Україну - ред.), то за це буде пекельна плата. Це буде катастрофа. Не роби цього. Він не повірив мені, хіба що на 10%. Але це все, що було потрібне", - заявив Трамп.

Разом з тим на питання, чи вважає він Україною самостійною країною, екс-президент США відповів ствердно, але додав, що раніше "це була одна країна з Росією", і "Путіну це подобалося", натякаючи на ностальгію диктатора за СРСР.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...