"Рухається за інерцією": Коваленко розповів про ситуацію на Сватівському напрямку

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що зараз багато хто задається питанням, що там по Лимано-Куп'янській осі, або як багато хто просто говорить "Сватове", передають Патріоти України.

"Останньою квінтесенцією абсурдизму став черговий кульбіт від діп-стейту, який спочатку цілий шматок в районі сіл Надія-Сергіївка-Твердохлібово-Новоєгорівка відніс до окупованих територій, а потім різко перефарбував у сіру зону", - написав він.

За його словами, інтенсифікація окупантів на цій ділянці не є сюрпризом. "Ще 12 лютого я намагався пояснити, що наступальні дії РОВ по Лимансько-Куп'янській осі матимуть для них же проблеми. І, наступні місяці нічого не змінилося. Росіяни зараз у вищезгаданому трикутнику застосовують ті сили, які в першій лінії в наступі не зовсім доречні і взагалі, почнемо навіть не з цього", - повідомив експерт.

Коваленко стверджує, що "наступ" окупантів почався не як годиться, з розвідки боїв, а відразу з використанням основним ударних груп, кістяком яких були танкові підрозділи, зокрема 12-й і 13-й ТП 4 тд.

"Командування РОВ застосувало відразу свої основні сили, щоб продавити оборону СОУ, що формувалася місяцями і показати результат швидкого просування. При цьому, даний прорив був обумовлений і тим, що на поступальні і рівномірні штурми ліній оборони СОУ у РОВ немає ресурсу. Але, продавлювання української оборони для окупантів завершилося тим, що на допомогу танковим полкам стали виводити мотострілків 752-го полку. Тобто, для прориву оборони СОУ не вистачило основного ударного потенціалу і в хід пішли супутні, що залишилися", - додав він.

Коваленко розповів, що тут потенціал у РФ по комплектації і боєздатності кращий у всій зоні бойових дій, але недостатній для масштабного наступу.

"Протягом останніх тижнів, РОВ активізувавши весь свій потенціал, так і не змогли здійснити просування по всій лінії фронту, а лише інтенсифікували атаки по вузьких напрямках, окремих локаціях, з вельми посереднім результатом, при залученні головних сил. Коли рухається така маса сил і засобів, то вона рухається за інерцією, але чи здатна тримати за рахунок інерції темп? Ні. І починає відкочуватися. Це не означає, що руху у РОВ немає, це означає, що вони розгорнули наступ не заради наступу, а території які їм вдасться захопити, утримати вони не зможуть через бездарно витрачається ресурсу", - написав аналітик.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...