СБУ ліквідувала у Києві потужну російську ботоферму з 15 тисячами акаунтів (фото)

У Києві викрито потужну ботоферму, яку російська інтернет-агентура використовувала для дискредитації України перед міжнародною спільнотою. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Відзначається, що зловмисники поширювали через соцмережі антиукраїнські гасла і дезінформацію про результати проведення Кримської платформи. Основна діяльність зловмисників була сфокусована на мережах Facebook, Instagram і Tik-Tok.

Для поширення перекручених фактів і відвертої дезінформації вони адміністрували більше 15 тис. анонімних акаунтів. Встановлено, що серед організаторів протиправної діяльності - четверо жителів Києва. Для здійснення інформаційно-підривних операцій вони переобладнали приміщення одного з офісів у центральному районі столиці.
Гроші за публікації зловмисники отримували з території РФ через заборонені в Україні електронні платіжні системи. Під час обшуків у приміщеннях ботоферми правоохоронці виявили 300 модемів для доступу в інтернет, кілька тисяч сім-карт різних операторів мобільного зв'язку, десятки мобільних терміналів і комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
У рамках кримінального провадження за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) за ст. 361 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...