СБУ показала, як у Путіна фальсифікували голоси окупованих донеччан на виборах до Держдуми

Служба безпеки України зафіксувала масштабні фальсифікації на виборах до російської Державної Думи. Про це повідомляє прес-служба СБУ, зазначають Патріоти України.

Жителі тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, які мають російські паспорти, насправді фактично проігнорували російські вибори, проте куратори РФ “намалювали” високу явку на Донбасі і високу підтримку правлячої партії “Єдина Росія”.

За інформацією української спецслужби, автобуси, якими окупанти возили громадян України голосувати на виборах, були напівпорожніми. У той же час, за російськими документами, в цих автобусах було заповнено 100% місць. Подібна псевдоявка масово висвітлювалася російськими пропагандистами.

Крім того, більшість махінацій російські куратори здійснили через так зване “електронне голосування”. Зокрема, вони збирали дані працівників бюджетної сфери і без участі людей вводили ці дані в систему.

Зрештою окупантам вдалося забезпечити “явку” у розмірі близько 200 тисяч жителів Донбасу. При тому, що планували вони “забезпечити голосом” близько півмільйона людей.

Також повідомляється, що після кінця голосування масова паспортизація українських громадян Росією була закінчена. В даний момент незаконні дії російських кураторів документуються в рамках вже раніше існуючих кримінальних проваджень. Крім того, інформацію передали у відповідні міжнародні інстанції.

В СБУ підкреслюють, що в тих російських паспортах, які вже були видані громадянам тимчасово окупованих територій України, стоїть код неіснуючого в реальності підрозділу російської міграційної служби. Це унеможливлює отримання в майбутньому цими людьми російських соціальних виплат або пенсій.

Крім того, українська спецслужба перехопила розмови російських кураторів зі своїми посібниками на тимчасово окупованих територіях, які стосуються підготовки до фальсифікації виборів.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...