СБУ затримала головного охоронця нардепа-втікача, причетного до роботи на спецслужби РФ (фото)

Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з чинних народних депутатів України. Його підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Імен затриманого та його шефа офіційно не називають, але з власних джерел OBOZREVATEL стало відомо, що йдеться про нардепа Андрія Деркача, який втік з України на початку російського вторгнення. Зазначається, що під час затримання у підозрюваного вилучено декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї.

"За даними Служби безпеки, фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби. Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України", – йдеться у повідомленні.

У підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку чинного нардепа проти України та про його сталі зв'язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

"Наразі затриманому готують повідомлення про підозру за ч.1 ст. 263 КК України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу", – повідомляють в СБУ.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ у співпраці з детективами НАБУ за процесуального керівництва САП.

Джерело: Обозреватель

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...