Секретні маневри Байдена: Розкрито тактику президента США перед рішучими діями, до якої він вдався вже кілька разів

Менше ніж через 24 години після дзвінка Ердогану президент США Джо Байден визнав геноцид вірмен в Османській імперії.

Перед будь-якими жорсткими діями президент США Джо Байден не раз робив заяви, покликані пом’якшити удар. Про це йдеться в матеріалі Axious, повідомляють Патріоти України.

Що сталося

У п’ятницю, 23 квітня, Білий дім оголосив про звичайний дзвінок президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Менше, ніж через 24 години після цього президент США виступив із заявою, в якій масові вбивства вірмен у Першій світовій війні були названі «геноцидом», що розлютило турків.

  • Кілька тижнів тому Байден опублікував список кадрових офіцерів дипломатичної служби, яких він номінував на посади послів США.
  • Незабаром президент оголосить низку друзів і жертводавців, які займуть низку значних дипломатичних посад, які є традиційним джерелом тертя між політичними призначенцями і кадровими співробітниками у Держдепартаменті.
  • 14 квітня Байден також оголосив про свій новий контакт з азіатсько-американським співтовариством жителів тихоокеанських островів незадовго до того, як він поспілкувався з кількома законодавцями звідти, в тому числі двома, які вимагали саме такого призначення.

Чому це важливо

Хороша методика управління зумовлена правильними політичними переконаннями, а Байден пишається тим, що він джентльмен. Але двоетапний підхід також свідчить про те, що учасники парі назвали б президентським «повідомленням».

  • Байден раніше сигналізував про майбутні заголовки дзвінками королю Саудівської Аравії Салману бін Абдулазізу аль-Сауду і президенту Росії Володимиру Путіну, зазначає Ханс Ніколс із Axios.
  • Він подзвонив Салману 25 лютого, за день до розсекречення звіту розвідки, в якому говорилося, що син короля, спадкоємний принц Мохаммед бін Салман схвалив операцію із «затримання або вбивства» журналіста Washington Post Джамаля Хашукджі у 2018 році.
  • Ніколс випередив президента з новинами про дзвінок.
  • Президент також подзвонив Путіну за два дні до оголошення санкцій проти російських чиновників за кібератаки проти США та їхніх інтересів.

Жорстока воєнна кампанія, розпочата Османською імперією у квітні 1915 року, призвела до загибелі 1,5 мільйона людей. Турецький уряд довгий час чинив опір застосуванню терміна «геноцид», заявляючи, що загибель людей була звичайним явищем під час війни.

Дві заяви ілюструють комунікаційний — і дипломатичний — підхід Байдена.

  • О 14:00 у п’ятницю, 23 квітня, коли робочий тиждень підійшов до кінця, Білий дім оголосив про свій дзвінок Ердогану. У звичайному звіті сказано, що президент висловив «свій інтерес до конструктивних двосторонніх відносин із розширеними сферами співпраці та ефективним врегулюванням розбіжностей».
  • У ньому також повідомляється, що два президенти зустрінуться під час саміту НАТО у червні, «щоб обговорити весь спектр двосторонніх і регіональних питань».

Опівдні в суботу, 24 квітня, Білий дім оприлюднив заяву, в якій згадав про річницю у Вірменії, назвавши подію геноцидом.

  • «Ми робимо це не для того, щоб звинуватити, а для того, щоб те, що сталося, ніколи не повторилося», — сказано в заяві президента.
  • У відповідь турецький уряд викликав посла США в Туреччині Девіда Саттерфілда для зустрічі з міністром закордонних справ у столиці Анкарі.

Підсумок

Як і у випадку з президентською кампанією, порядок денний дає уявлення не лише про те, що відбувається зараз, а й про майбутню стратегію.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...