Серед них буде українець: Папа римський Франциск призначить нових кардиналів

Папа Франциск заявив 6 жовтня, що призначить 21 нового кардинала з усього світу. Нові кардинали представляють Аргентину, Бразилію, Чилі, Перу, Італію, Великобританію, Сербію, Японію, Індонезію, Канаду, Кот-д'Івуар, Алжир та Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Церемонія вступу на посаду нових призначенців, відома як консисторія, відбудеться 8 грудня. Це буде 10 консисторія, скликана папою з моменту його обрання 11 років тому першим понтифіком із Латинської Америки.

До списку увійшло 20 осіб, майже всім ще не виповнилося 80 років. Вони, отже, можуть голосувати на конклаві з обрання нового папи римського після смерті або відставки Франциска. Лише один із них перевищив цей віковий поріг – 99-річний італійський архиєпископ, який увійшов до списку на знак подяки за служіння церкві. Наймолодшим кардиналом стане Микола Бичок з України – йому 44 роки.

На початок наступного року в католицькій церкві буде 140 кардиналів-виборців, майже 80% із яких обере Франциск. Це збільшує ймовірність того, що наступний папа розділить його бачення прогресивнішої й інклюзивнішої церкви, зазначає Reuters. Агентство нагадує, що Франциск постійно призначав кардиналів-виборців із країн, далеких від Риму, надаючи європейським країнам меншого значення, ніж його попередники. Кардинали посідають друге місце після папи в церковній ієрархії та є його найближчими радниками.

Другий із Балтійського флоту: Українська розвідка вивела з ладу черговий російський корабель (відео)

понеділок, 7 жовтень 2024, 16:01

Українські розвідники вивели з ладу тральщик Балтійського флоту РФ "Александр Обухов". Про це у понеділок, 7 жовтня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України. Корабель, який базувався у місті Балті...

Серед них буде українець: Папа римський Франциск призначить нових кардиналів

понеділок, 7 жовтень 2024, 14:05

Папа Франциск заявив 6 жовтня, що призначить 21 нового кардинала з усього світу. Нові кардинали представляють Аргентину, Бразилію, Чилі, Перу, Італію, Великобританію, Сербію, Японію, Індонезію, Канаду, Кот-д'Івуар, Алжир та Україну, повідомляють Патріо...