Сергія Фургала відправили у відставку: Путін демонструє бунтівному Хабаровську свою непохитність

Екс-губернатор всі звинувачення відкидає і наполягає на своїй невинуватості.

Сергій Фургал. Фото: РБК.

Президент Росії Володимир Путін відправив у відставку арештованого губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Тимчасово виконувати обов'язки глави регіону він призначив Михайла Дегтярьова, який, як і Фургал, є членом партії ЛДПР, передають Патріоти України із посиланням на ВВС.

Фургал, обраний губернатором в 2018 році, був затриманий в Хабаровську і доставлений до Москви 9 липня. Йому пред'явили звинувачення в організації двох вбивств і замаху і заарештували на два місяці.
За версією слідства, в 2004-2005 роках Фургал організував вбивства бізнесменів Євгена Зорі і Олега Булатова, а також замах на підприємця Олександра Смольського. Всі вони були пов'язані з торгівлею металом - цим активно займався і сам Фургал, його дружині досі належить частка в одному з підприємств у цій сфері.
Фургал всі звинувачення відкидає і наполягає на своїй невинуватості. З 11 липня в Хабаровському краї тривають акції на підтримку Фургала. Їх учасники вимагають звільнити політика з московського СІЗО і провести справедливий розгляд в регіоні. У суботу, незважаючи на 30-градусну спеку, в Хабаровську пройшла наймасовіша акція на підтримку Фургала. За різними оцінками, в ній взяли участь до 85 тисяч (дані регіональних ЗМІ) людей.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...