Шантаж триває: У ГУР пояснили, чому окупанти на ЗАЕС перевели один блок у "гарячий зупин"

На сьогодні немає жодної технічної необхідності у "гарячому зупині" блоку №4 Запорізької АЕС, це потрібно окупанти тільки для шантажу. Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

Він наголосив, що запуск росіянами четвертого енергоблоку ЗАЕС у режим "гарячого зупину" – абсолютне порушення і норм безпеки, і українського ядерного законодавства.

"І головне – в цьому немає жодної технічної необхідності. Жодної технічної необхідності переведення четвертого чи інших блоків у режим "гарячого зупину" не існує", – сказав Юсов.

Він пояснив, що загарбники вдаються до таких дій для підтримування режиму ядерного шантажу."І ми розуміємо, що "гарячий зупин" потенційно несе у собі більше загрози з точки зору техногенної катастрофи", – зазначив представник української розвідки.

Зауважимо, українські працівники ЗАЕС раніше опиралися вимогам росіян влаштувати "гарячий зупин". Однак, як пояснив Юсов, росіяни продовжують залучати на станцію працівників із РФ, а також є колаборанти, чиї імена відомі.

"Але в цілому ми маємо розуміти, що на колектив постійно від моменту окупації чиниться тиск, проводяться жорсткі фільтраційні заходи. І, безумовно, мова йде про чисельні порушення прав людини по відношенню до українського персоналу станції", – розповів представник ГУР. Він наголосив, що це – чергові воєнні злочини, про які збирається інформація, і винуватці обов’язково будуть покарані.

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...

Все пішло не за планом: Контрнаступ Росії в Курській області провалився, - BILD

субота, 28 вересень 2024, 18:30

Контрнаступ російських військ у Курській області обернувся провалом, пише BILD, передають Патріоти України. Видання нагадує, що, за заявою Путіна, російська армія повинна повністю повернути під контроль всю територію Курської області. . "Утім, російсь...