Ще удар по репутації Безуглої: Пентагон скептично ставиться до версії про дружній вогонь. ЗМІ назвали, які підозри щодо катастрофи F-16 у пріоритеті у слідчих США та України

Передчасна заява улюбленої служниці ОП, нардепки Безуглої, котру за її провокативний характер, до висновків спецкомісії, розкритикували в Повітряних силах ЗСУ, отримала практично арбітражне заперечення. З'ясувалось, у Пентагоні вважають малоймовірним, що винищувач F-16, який нещодавно розбився в Україні, був збитий дружнім вогнем. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на двох високопоставлених військових чиновника США, передають Патріоти України.

Вони зазначили, що американські та українські слідчі розглядають інші версії того, що сталося, зокрема технічну несправність та помилку пілота.

Зазначається, що F-16 зазнав аварії під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії 26 серпня. Генштаб Збройних сил України (ЗСУ) повідомив, що американські винищувачі задіяли у відбитті удару разом із підрозділами зенітно-ракетних військ. Під час виходу на наступну мету з одним із літаків було втрачено зв'язок. Як з'ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, керував ним льотчик Олександр Месь загинув.

Він був у числі приблизно дюжини льотчиків, навчених управляти F-16 у бойових умовах. У день трагедії Месь встиг збити три російські крилаті ракети і один ударний безпілотник, мчав на перехоплення ще однієї мети, коли наземний контроль втратив зв'язок з його літаком. Згодом з'ясувалося, що літак зазнав аварії, льотчик загинув.

Пізніше ЗМІ повідомляли, що слідство розглядає "дружній вогонь" українського ППО як одну з можливих причин катастрофи винищувача F-16.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...