Щоб в Кремлі не дуже погрожували: Польща на власних потужностях виготовить американські гелікоптери

Агентство озброєнь при Міноборони Польщі ухвалило рішення закупити для аеромобільних військ американські гелікоптери S-70 Black Hawk, що виготовлятимуться на потужностях польського PZL Mielec, інформують Патріоти України.

Як повідомляє портал Defence24, йдеться про ймовірну закупівлю 20 машин цього типу, що мають бути адаптовані для спільної роботи із гелікоптерами AH-64E Apache та озброєні зокрема протитанковими керованими ракетами Hellfire. Інші деталі майбутньої закупівлі поки що не розкриваються.

Автори порталу також додають, що це буде вже третя закупівля вертольотів Black Hawk для Війська Польського, які виготовлятимуться на потужностях польського ОПК.

У випадку з першими двома закупівлями, йшлося про поставку загалом восьми вертольотів цього типу для Сил спеціального призначення загальною вартістю понад 1,2 мільярди злотих.

Замовлення на першу партію було видане в 2019 році, і в тому ж році відбулась поставка. Замовлення на другу партію було розміщене в грудні 2021 року, та має бути виконане протягом 2023-2024 років.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...