Щури втікають з корабля? Із України за три доби вилетіло 60 чартерів, більшість пов'язана з ОПЗЖ, - нардепка

За останні три доби з України вилетіли 60 чартерних рейсів, більшість із яких пов'язана з парламентською фракцією "Опозиційна платформа - За Життя". Про це 20 лютого у своєму Telegram повідомила нардепка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк, передають Патріоти України.

За її словами, більшість чартерних рейсів, які вилетіли з України за останні 72 години, склали представники фракції ОПЗЖ, а також їхні родичі.

Ольга Василевська-Смаглюк також зазначила, що за умов можливого вторгнення армії Росії в країні ускладнили процес отримання дозволу на виліт приватними літаками. За ініціативою Служби безпеки, як стверджує "слуга народу", термін процедури тепер становить не три дні, а сім.

"Інакше вилетіла б уся фракція ОПЗЖ (у разі неускладнення процесу отримання дозволу на виліт чартерами — ред.). Представники інших політичних сил здебільшого залишаються в Україні, зокрема, у Києві. Разом із сім'ями та дітьми", — додала Василевська-Смаглюк у своєму Telegram.

Зазначимо, що 18 лютого Державна авіаційна служба за дорученням СБУ посилила правила вильоту чартерних рейсів із України. Після рішення відомства всі українські й іноземні експлуатанти, які планують виконання нерегулярних міжнародних і внутрішніх польотів або з нашої країни, повинні надавати додаткову інформацію при подачі заявки.

У документі, що подається до Державіаслужби, необхідно вказати мету польоту, серійний (заводський) номер літака, інформацію про пасажирів таких рейсів, у тому числі прізвище, ім'я пасажира, його стать, громадянство, дату народження, серію та номер документа, що засвідчує його особистість. За рішенням ДАСУ термін розгляду заявки та надання рішення становитиме до 7 днів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...