Шкода, що смертну кару скасували: У Норвегії затримали російського шпигуна

Підозрюваний працював на компанію DNV GL, яка займається консультаційними послугами та сертифікацією в галузі суднобудування, нафтогазової промисловості та енергетики.

У Норвегії затримали російського шпигуна, який міг передавати Росії дані державної важливості. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Твіттер норвезьких спецслужб.

Чоловік визнає це, але наполягає, що в повідомленнях немає будь-яких конфіденційних відомостей. Чоловікові інкримінують скоєння злочину за статтею 124 Кримінального кодексу Норвегії “розголошення державної таємниці”. Йому загрожує до 15 років в’язниці.

«Він звинувачується в передачі іноземній державі інформації, яка може завдати шкоди національним інтересам», – йдеться в повідомленні відомства. Підозрюваний працював на компанію DNV GL, яка займається консультаційними послугами та сертифікацією в галузі суднобудування, нафтогазової промисловості та енергетики.

За даними силовиків, у нього були контакти з представниками норвезької оборонної промисловості. Затриманому 50 років і він громадянин Норвегії, але народився за межами країни, проживає в столичному місті Осло.

«Звинувачення ґрунтується на тому, що між обвинуваченими та російськими розвідниками проводилися зустрічі», – повідомив представник спецслужби.

Сторона захисту повідомила, що чоловік визнає факт передачі інформації, однак наполягає, що у повідомленнях не містилося будь-яких конфіденційних відомостей. Однак звинувачення вказує, що зустрічі проводилися таємно, і це свідчить, що громадянин розумів, кому і навіщо призначалася інформація. В обмін підозрюваний отримував великі суми.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...