​Шлях до царювання Володимира III: "Законопроєкт про олігархів має на меті зробити ручними всі телеканали в Україні… Це не що інше, як путінізм", - Герасимов

Путіна в 2000-х не знищена ще російська опозиція, а далі і царедворці «охрестили» Володимиром II, натякаючи на удавану тираном спадковість від Володимира Хрестителя. Зеленський теж вважає, що йому замало влади, і демонструє прагнення до абсолютизму

Єдиною метою законопроєкту про олігархів є здобуття контролю над незалежними телеканалами в Україні, вважає співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов. Про це він заявив 17 вересня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" , зазначають Патріоти України.

"Цей закон має на меті забрати чи зробити ручними всі телевізійні канали, тобто практично вбити свободу слова", – сказав Герасимов.

Політик переконаний, що в разі ухвалення документа Україна повторить російський сценарій.

"Друге – узурпувати владу. І [президент України Володимир] Зеленський через цей закон намагається йти шляхом диктаторів [самопроголошеного президента Білорусі Олександра] Лукашенка і [президента РФ Володимира] Путіна. Це не що інше, як путінізм", – заявив нардеп.

Верховна Рада ухвалила проєкт закону про деолігархізацію у першому читанні на позачерговому засіданні 1 липня. За проголосувало 275 нардепів за мінімально необхідних 226 голосів. Партія "Слуга народу" анонсувала не менше ніж сім додаткових законопроєктів про регулювання діяльності олігархів в Україні, серед них – про антимонопольне законодавство, зміни до закону про політичні партії.

Згідно з проєктом, олігарх відповідає щонайменше трьом із таких ознак: бере участь у політичному житті; має значний вплив на засоби масової інформації (зокрема інтернет-ЗМІ); є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб'єкта господарювання, є суб'єктом природних монополій або займає монопольне (домінантне) становище на загальнодержавному товарному ринку і протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище; вартість активів перевищує мільйон прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб станом на 1 січня відповідного року.

У разі занесення бізнесмена до реєстру олігархів – такі рішення ухвалюватиме Рада національної безпеки і оборони – йому буде заборонено брати участь у купівлі об'єктів великої приватизації, фінансувати політичні партії. Крім того, чиновники муситимуть повідомляти про контакти з олігархами, а самі бізнесмени – подавати декларацію в Національне агентство з питань запобігання корупції.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...