"Шольц і Макрон регулярно базікають телефоном з російським диктатором. Вони - дурні, які нормалізують масові вбивства", - The Guardian

Те, що президент США Джо Байден готовий постачати ракетні комплекси Україні, які не будуть використані для удару по РФ, м'яко кажучи, дивно. Країна-агресор може обстрілювати українців, коли заманеться, але Україна не повинна відповідати своїм кривдникам. А канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон своїми дзвінками президенту РФ Володимиру Путіну нормалізують масові вбивства. Про це пише британська газета The Guardian, називаючи зазначених європейських політиків "дурнями", передають Патріоти України.

Автори статті вказують ще на одну дивну річ: ООН вимагає згоди Росії на експорт українського зерна з українських портів. Проте саме РФ блокує доставку 22 млн. тонн пшениці на Близький Схід та Африку, яким загрожує голод. "Не треба питати дозволу. Краще надіслати багатосторонні сили, які прорвуть цю незаконну блокаду", – пише газета.

США та Британія в минулому зчинили багато галасу навколо свободи навігації в міжнародних водах, включаючи Чорне море. Проте 24 лютого вони чомусь раптом вирішили передати ці води РФ, чий флот обстрілює та тримає в облозі українські міста та порти, пише газета.

Туреччина виступає гарантом "розмитої" конвенції Монтре 1936 року, що обмежує прохід через Босфор військових судів у період війни. І нібито тому Захід не може розблокувати Чорне море.

"Але до біса це! Раджеп Тайїп Ердоган повинен допомогти своїм західним партнерам. Зараз саме час турецькому жорсткому лідеру згадати свої зобов'язання, а також схвалити заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО", – вважають автори статті.

Пасивність НАТО також незбагненна, пише The Guardian. Заклики закрити небо хоча б над західною частиною України відкидаються як надто ризиковані. Альянс може зробити набагато більше, щоб зупинити масові вбивства мирних громадян та відкинути загарбників назад.

Залишившись із ворогом один-на-один, президент України Володимир Зеленський просить надати важку зброю. Але його заклики нерідко залишаються поза увагою чи відповідь сильно затримується.

"Нам потрібно серйозно поставитися до того, щоб забезпечити армію України всім необхідним і допомогти їй зробити саме те, про що весь світ її просить: розбити одну з великих держав світу на полі битви самостійно", – сказав екскомандувач НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

The Guardian згідна з ним: "Не можна покладатися лише на санкції. І Євросоюз довів це минулого тижня. Рішення дозволити "угорському міні-Путіну" Віктору Орбану потопити ембарго російської нафти було дуже дивним".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та інші "тремтливі" політики Європи цілком задоволені. З нафтою розібралися, тепер вони боротимуться з тим, чого їхня економіка боїться найбільше, – санкціями проти російського газу, пише газета.

Але найважче зрозуміти те, чому деякі політики Заходу продовжують намагатися вести справи з Путіним у звичайному режимі, знаючи про всі військові злочини армії РФ в Україні, йдеться в статті.

"Шольц, а також президент Франції Еммануель Макрон регулярно базікають телефоном з російським диктатором. Це має означати, що вони нібито реалісти, які шукають миру. Ні! Вони дурні, які нормалізують масові вбивства", – підкреслює The Guardian.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...