"Шольцу нікуди буде діватися": Генерал пояснив, чому Україна все ж таки отримає танки Leopard

Канцлер Німеччини Олаф Шольц буде змушений ухвалити рішення про надання Україні танків Leopard. Таку думку в інтерв'ю "Главреду" озвучив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

За його словами, неофіційно вже всі сторони погодилися на передачу танків Україні, а офіційно про це буде оголошено 20 січня під час чергового засідання на базі Рамштайн.

"В принципі, Німеччина вустами Шольца заявила, що готова передавати Leopard Україні. Коли 20 січня всі наші союзники зберуться разом і оголосять, що вони передають і в якій кількості, Шольцу точно нікуди буде діватися, тобто коли про передачу танків оголосять американці, канадці, фіни, поляки та британці, тоді і німці ухвалять відповідне рішення", - вважає Маломуж.

Він додав, що для здійснення самих поставок буде потрібно два-три тижні. "Отже, в сукупності нам будуть надані БТРи, системи ПРО і ППО, танки тощо. Вже за місяць-півтора ми зможемо все це отримати, освоїти і почати потужну наступальну операцію, маючи великі ресурси", - вважає генерал.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...