Шукав ключові залізничні мости: У Миколаєві СБУ затримала інформатора окупантів

Служба безпеки затримала інформатора російських спецслужб у Миколаєві. Він займався підготовкою серії повітряних ударів РФ по стратегічно важливих транспортних артеріях регіону. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

За повідомленням СБУ, таким чином окупанти сподівались порушити логістику забезпечення українських військ, залучених до контрнаступальних операцій. Фігурант намагався виявити ключові залізничні мости, які задіяні для переміщення підрозділів Сил оборони на південний фронт, а також виходив на місцевість і приховано фіксував маршрути руху ешелонів з військовою технікою Збройних сил України.

Після цього затриманий надсилав файли російській спецслужбі, вказуючи локацію та орієнтовну кількість одиниць озброєнь ЗСУ. Повідомляється, що фігурант відслідковував і передавав російським окупантам наслідки ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Миколаївщини.

За даними слідства, фігурант був активним користувачем прокремлівських Telegram-каналів, де неодноразово залишав антиукраїнські коментарі, після чого рсоійська спецслужба дистанційно залучила його до співпраці.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення. 28 травня СБУ затримала мешканця Миколаєва, який збирав дані про розташування Сил оборони та ключових об'єктів прифронтових районів області та інформував про це росіян. Підозрюваному загрожує 12 років за гратами.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...