Швеція посилює оборону: Росіян готуються відбивати з різних напрямків. На Готланді, посеред Балтики, розгорнули війська

У зв'язку з напруженою ситуацією на кордоні України та Росії у Швеції посилюють рівень боєготовності. Про це повідомляє Глава Генштабу країни Мікаель Бюден, повідомляють Патріоти України з посиланням на Dagens Nyheter.

"Ми не сидимо склавши руки і не чекаємо, ми збільшили військову готовність у зв’язку з загрозою з боку Росії. Ми робимо більше і готові діяти швидше, ніж звичайно. Ми також готові до дій за різних сценаріїв не тільки в наших найближчих околицях", — сказав він.

Бюден нагадав, як через російські навчання у 2015 році Швеція повернула на острів Голанд своїх військових і відправила туди додаткові екіпажі армійців. Ситуація може повторитися знову.

"Внесені нами зміни передбачають посилення на Готланді і в Балтійському морі. Ми повинні бути готові до дій на кількох напрямках", — зазначив він.

У країні також збираються посилити розвідувальну діяльність: моніторинг охоплюватиме і Балтійське море, і авіасферу.

"Наші збройні сили не ті, що були у 2013 році. Ми маємо інші умови і маємо бути на місці там, де щось діється", — підсумував глава генштабу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...