Швидке розгортання та автоматизація процесів: Індонезійців зацікавив дуже маневрований 120-мм самохідний міномет "Смерека"

«Українська бронетехніка» показала 120-мм самохідний міномет

Компанія «Українська бронетехніка» в ході візиту на власне виробництво делегації з Індонезії, показала розроблений спеціалістами підприємства 120-мм самохідний міномет, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

120-мм самохідний мінометний комплекс вже презентувався на офіційному сайті під назвою «Смерека» та створений на базі бронеавтомобіля «Варта».

Зараз же вже було представлено дослідний зразок цього самохідного міномету для іноземної делегації:

«Смерека» під час презентації для делегації з Індонезії


Можливості та оснащення 120-мм самохідного мінометного комплексу «Смерека»:

  • система автоматичного розгортання і складання;
  • автоматичне горизонтальне і вертикальне наведення;
  • отримання даних від зовнішніх джерел;
  • наведення та регулювання відбувається за допомогою пістолета керуючої консолі типу «джойстик»;
  • зберігання боєприпасів;
«Мобільність і ефективність ведення вогню є найважливішими умовами ефективних бойових дій в контексті сучасної боротьби з противником, коли необхідно швидко здійснити атаку, та вийти з зони ураження», – написали про можливості системи у пресслужбі «Української бронетехніки»

Візит делегації Міноборони Індонезії відбувся за сприяння ДП «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «ПРОГРЕС», офіційного експортера/імпортера військових товарів і послуг в Україні. Окрім відвідин підприємства «Українська бронетехніка» також відомо, що представники підприємства відвідували інший вітчизняний завод приватного сектору оборонно-промислового комплексу – НВО «Практика».

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...