Сійярто з Орбаном лише не вистачало: Угорщина заявила про готовність організувати переговори України й РФ та підтримала "мирний план" Китаю

В Угорщині продовжують обережно "засуджувати" російське вторгнення в Україну та диктатора Володимира Путіна. Нині там виступили охоче надати майданчик для переговорів України та РФ, передають Патріоти України.

Також Будапешт підтримує так званий мирний план із 12 пунктів щодо припинення війни, який 24 лютого 2023-го запропонував Китай. Позицію країни, дружньої до агресора, описав її міністр закордонних справ Петер Сійярто.

Так, у кулуарах форуму "Європейський союз – Центральна Азія" в казахстанській Алма-Ати політик заявив, що Угорщина не проти виступити "посередником" у переговорах Москви й Києва. Він зазначив, що таку ініціативу озвучував і "на початку конфлікту".

"Я запропонував обом сторонам, що Угорщина готова надати місце для мирних переговорів у будь-який час. Ця пропозиція досі чинна. Коли б Росія та Україна не виявили готовність, ми готові створити всі необхідні умови для цього", – висловився Сійярто.

Він також додав, що підтримує китайський "мирний план", стверджуючи, що наразі головне – безпосередньо розпочати діалог.

"Ми підтримуємо його з двох причин: по-перше, він існує, по-друге – він про мир", – виправдав глава угорського МЗС позицію своєї країни.

Крім того, політик закликав держави до посилення "риторики миру", тому що його хоче "більшість людей у світі". Хоча він не врахував, що для України та її партнерів, а також для країни-агресора РФ розуміння миру кардинально відрізняється

Не з Харківщини: Гетьман пояснив, коли насправді почався весняно-літній російський наступ на Україну

четвер, 16 травень 2024, 10:50

Весняно-літній наступ військ РФ розпочався не з дій окупантів на Харківщині. Насправді він стартував раніше, а саме у квітні, із просування ворога в районі Часового Яру на Донеччині. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав військовий експерт, ветеран російсь...

"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...