Скандал із зливом запису офіцерів Бундестагу не стихає: Росія може мати більше перехоплених у Німеччині розмов, - Bild

Росія може мати більше перехоплених у Німеччині розмов, які може використати для розхитування ситуації та формування недовіри між партнерами. Про це Bild розповіли представники спецслужб, коментуючи скандал із зливом розмови німецьких офіцерів, передають Патріоти України.

"Зазвичай успішні операції з прослуховування телефонних розмов не розголошуються, щоб не нашкодити джерелу, - сказав ексголова німецької зовнішньої розвідки BND Август Ханнінг. - Тому цей витік може бути лише верхівкою айсберга".

Ханнінг припускає, що в Росії може бути набагато більше перехоплених розмов. З цим згоден і британський експерт з розвідки Ніл Барнетт: "Москва, ймовірно, має набагато більше інформації. У Берліні мають бути готові до нових витоків у найближчі кілька тижнів та місяців з метою вплинути на громадську думку в Німеччині та нацькувати союзників на Заході один проти одного".

Тієї ж думки дотримується і депутат Бундестагу та експерт ХДС із зовнішньої політики Родеріх Кізеветтер: "Я думаю, цілком імовірно, що й інші члени уряду ФРН та міністерств прослуховувалися, включаючи канцлера та його найближче оточення... Публікація цих матеріалів — лише питання часу та відповідної можливості. Це станеться, як тільки Росія вважатиме це за доцільне".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...