Скандал набирає обертів! Міцність тканин турецьких курток для ЗСУ була втричі нижчою за оголошену, - ЗМІ

У скандальному контракті з турецькою компанією на постачання зимових курток для ЗСУ найбільші вимоги на розрив тканини були визначені втричі меншими від заявлених Міністерством оборони України, передають Патріоти України.

Про це заявив журналіст-розслідувач проекту "Наші гроші" Юрій Ніколов. На основі аналізу документів з'ясувалося, що у контракті з турецькою фірмою Vector avia найбільші вимоги до тканини на розрив становили 450 Ньютон.

Фактична міцність курток / Наші гроші
Фактична міцність курток / Наші гроші
"Якщо дуже спрощено, то тканина не має розповзтись, якщо до неї підвісити чотирьох кілограмовий вантаж. А при п’яти кілограмах - вже попливе", - зауважив Ніколов.

Водночас технічні умови Міноборони передбачають, що тканина курток на розрив мала найбільшу міцність 1 400 Ньютонів. Тобто вони були нібито втричі міцнішою.

Технічні умови Міноборони / Наші гроші
Технічні умови Міноборони / Наші гроші

Турецькі куртки купували по ціні 86 доларів за штуку без ПДВ. А в українців на тендерах – по ціні від 77 до 89 доларів з ПДВ.

Оплату туркам Міноборони зробило по 100-відсотковій передоплаті, а українцям пропонують 100 відсотків постоплати.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...