Сказати, що це замало, - нічого не сказати: Міноборони озвучило, скільки український ВПК виробив зброї на замовлення Генштабу

Чому військове відомство так слабо працює з розробниками нових озброєнь, чиновники в погонах не пояснюють.

Мова йде про зразки ОВТ, розробкою яких займались українські підприємства з заданими характеристиками та відповідним фінансуванням з боку держави. Про це під час круглого столу "Оптимальний шлях переозброєння: як створити ефективну систему в державі", який пройшов 19 листопада ц.р., повідомив заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк, передають Патріоти України.

За його словами частка зразків озброєння, які були розроблені на вимогу Генерального штабу від загальної кількості зразків прийнятих на озброєння та постачання Збройних сил України в період в період з 2014 по 2020 рік складає 13%.

"Розроблено на вимогу Генерального штабу лише 13% від всіх видів продукції. 72% розроблено підприємствами в ініціативному порядку, без визначення потреб Генерального штабу і намірів Збройних сил України щодо закупівлі (цієї) оборонної продукції", - зазначив Олександр Миронюк.

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк під час виступу в УкрінформіПри цьому він додав, що за цей же період 15% зразків прийнятих на озброєння та постачання ЗСУ, це оборонна продукція іноземного виробництва.

Переважна більшість зразків ОВТ, що було прийнято на озброєння ЗСУ за останні 6 років як приватних, так і державних виробників, були створені за власною ініціативою підприємств та за власні грошіТакож заступник Міністра оборони України повідомив, що відомство продовжує роботу з внесення змін до відповідних статей зведення відомостей, що становлять державну таємницю. Після закінчення цього процесу закупівля звичайних озброєнь Збройними силами буде перенесена у сферу публічних закупівель.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...