Скрепам дали по пиці: Литва закрила в'їзд патріарху Кирилу за підтримку війни

Влада Литви заборонила в'їзд патріарху Російської православної церкви Московського патріархату Кирилу (Володимиру Гундяєву) через його підтримку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Про це в середу, 27 липня, повідомило видання LRT із посиланням на Міністерство внутрішніх справ Литви, передають Патріоти України.

За даними журналістів, патріарха Кирила внесли до списку небажаних осіб 23 червня з урахуванням пропозиції МВС. У відомстві зазначили, що священнослужитель внесений у перелік персон нон грата через те, що той заперечує територіальну цілісність і суверенітет України, а також виправдовує та підтримує російську агресію.

"Патріарх Кирило, найближчий соратник Володимира Путіна, є одним із найактивніших прихильників війни проти України... (Він) відкрито називає народ України "учасниками нацистського режиму", яких слід депортувати чи знищити", — заявили в МВС.

Крім цього, в міністерстві зазначили, що 27 лютого глава РПЦ благословив російських солдатів, які беруть участь у повномасштабній війні, і "дав канонічне виправдання" збройній агресії РФ.

У липні цього року до патріарха Кирила в Москву приїхав єпископ Литовської православної церкви (ЛПЦ) Амвросій. Він заявив, що заручився підтримкою в питанні здобути більшу незалежність від Московського патріархату. Також священнослужитель передав московському патріарху, що керівники ЛПЦ засуджують дії РФ і війну.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...