Скрепи під ковпаком: НАТО організувало масштабну повітряну розвідку дій Росії поблизу кордонів України

Лише за останні дні було повідомлено про шість епізодів розвідки.

НАТО організувало регулярні польоти літаків-розвідників біля кордонів Росії та тимчасово окупованого Криму над Чорним морем. Про це свідчать регулярні інформаційні повідомлення російських ЗМІ по епізоди "перехоплення" літаків Альянсу, зазначають Патріоти України.

Зокрема, лише за останні дні було повідомлено про шість епізодів розвідки. Наприклад, 12, 14 та 19 серпня розвідку здійснювали американські RC-135 та Р-8А Poseidon, 15 серпня - ЕР-3Е Aries ВПС США, 16 - італійський Br.1150 Atlantic, 17 - американський Р-8А Poseidon та британський R-1 Sentinel.

Щодо статистики минулих періодів, то за перший тиждень серпня російські РЛС зафіксували польоти 46 літаків та безпілотників з розвідувальними місіями навколо всіх кордонів РФ.

Зазначимо, що RC-135 - необхідний для проведення радіотехнічної розвідки та належати до класу стратегічних. Можливості літака дозволяють на відстані у декілька сотень кілометрів фіксувати реальне положення та ідентифікацію всіх випромінюючих радіоелектронних пристроїв, починаючи від засобів протиповітряної оборони, завершуючи засобами зв’язку. Фактично, це дозволяє отримати повну картину розташування та переміщення російських військ біля Чорного моря.

Аналогічні функції виконує і ЕР-3Е Aries, який створений на базі відомого протичовнового літака P-3 Orion. Водночас саме протичовнові місії, тобто моніторинг акваторії, взяли на себе американський Р-8А Poseidon та італійський Br.1150 Atlantic.

Доволі цікавим є і епізод використання британського Sentinel R1, який належати до класу літаків розвідки та управління. Головною особливістю цього літака є його система ASTOR, яка завдяки потужному радару з антеною довжиною у 4,8 метра, дозволяє проводити детальну радіолокаційну розвідку та виявлення наземних об’єктів практично у фотоякості. Повідомлялось, що дальність дії цієї системи становить понад 160 км, а під час бойового застосування в Афганістані Sentinel R1 виявляв навіть окремі групи противника з легким стрілецьким озброєнням.


"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...