Скрепи завиють: США вводять найпотужніші санкції проти "Північного потоку-2"

У закон про оборонний бюджет США внесли положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2". Затвердила закон палата представників конгресу США. Рішення ухвалили більшістю голосів, передають Патріоти України.

Так, у нижній палаті бюджет був підтриманий двопартійною більшістю – 337 із 435 конгресменів. Також санкції будуть введені проти компаній, причетних до прокладання трубопроводу "Турецький потік".

Санкції накладаються на:

1) судна, що займаються прокладкою труб на глибині 100 футів нижче за рівень моря;

2) іноземних осіб, які свідомо продавали, здавали в оренду або надавали ці суду для будівництва такого проєкту або сприяли оманливим або складовим операціях для надання цих судів для будівництва згаданих газопроводів.

Санкції передбачають:

1) заборону видачі американських віз і анулювання чинних віз для співробітників або співвласників компаній, що потрапили під ці санкції;

2) заморожування майна та активів таких осіб на території США.

Тепер рішення має затвердити Сенат. Відбутися це може на початку наступного тижня. Після закон піде на підпис главі США Дональда Трампа.

З часу набуття законом чинності компанії матимуть 30 днів, щоб припинити діяльність, пов'язану з будівництвом трубопроводів, щоб уникнути накладення санкцій.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...