"Слугам" можна все? "На дружині один офшор на Сейшелах. Це нормально": Арахамія заступився за Зеленського після гучного скандалу

Офшори є нормальним процесом. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у кулуарах в середу, коментуючи розслідування журналістів про офшори, пов'язані з президентом Володимиром Зеленським, зазначають Патріоти України.

"Я ще не передивився (розслідування), але там історія, якій дев'ять років, коли це було в бізнесі. У мене, до речі, теж були офшори. Я навіть в декларації маю на дружині один офшор на Сейшелах, це нормальний процес. Є негативна сторона офшорів - і є позитивна", - цитує Арахамію "Укрінформ".

"Якщо ви подивитеся рейтинг 100 мільярдерів світу, побачите, що майже в кожного є офшорна компанія. На якій зберігається якесь майно, яке може бути захищене завдяки британському праву, наприклад. У цьому позитив", - сказав "слуга".

Негативом Арахамія назвав потенційні маніпуляції з податками. "З цим треба боротися. Тільки "Слуга народу" за ці 30 років прийняла законопроєкт 1210 антиофшорний, який запрацює з 1 січня.

Річ у тім, що вам не потрібно позбавлятися чи приховувати. Ви офіційно маєте показати, що у вас є компанія. І якщо ви не сплатили податки в Україні, маєте їх сплатити. І тоді не буде негативної сторони офшорів, а залишиться тільки позитивна. У цьому і полягає цивілізований процес роботи з компаніями у таких юрисдикціях", - заявив нардеп.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...