"Служив" у Ходаковського та "Абхаза": На Волині за підготовку диверсій затримано члена НЗФ "ДНР" (фото)

Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика "ДНР" у Волинській області. Підозрюваний готував диверсії на території західних областей України. Про це повідомляє прес-служба СБУ Волинської області, передають Патріоти України.

"Правоохоронці встановили, що громадянин РФ протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях "ДНР". Зокрема, він був членом НЗФ "Схід", а потім і бригади "П'ятнашка". Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в березні він незаконно перейшов білорусько-український кордон. Підозрюваний планував потрапити до Львова та Тернополя, щоб влаштувати диверсії. "Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження і прикриття. Правоохоронці затримали диверсанта в прикордонному районі Волинської області", - повідомили в СБУ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 110 "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", статтею 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", статтею 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...