Смертельні подарунки: У мережі показали, як ЗСУ "працюють" по окупантах снарядами Excalibur із гаубиці М777 (відео)

У мережі з'явилося відео, яке показує роботу Збройних сил України високоточними Excalibur. Ці снаряди випускають із британських гаубиць М777, передають Патріоти України.

Ролик у своєму Telegram-каналі опублікував український журналіст Юрій Бутусов. Відеозапис демонструє встановлення підривника, подачу снаряду та порохових зарядів до нього, а також постріл. "Українські артилеристи стріляють високоточними снарядами "Екскалібур" із 155-мм гаубиці М777", – йдеться у публікації.

M982 Excalibur – 155-мм високоточний керований активно-реактивний снаряд збільшеної дальності. Розробляється американською компанією Raytheon Missile Systems та британською BAE Systems Bofors.

Система керування комбінована – супутникова (GPS) та інерційна. Постріл розрахований на дальність до 60 км з можливим круговим відхиленням 4 м.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...