"Сьогодні кажуть, що в ГУР були величезні втрати. Так, вони дійсно є": Ексголова ГУР назвав помилки, яких припустився Буданов

Генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, який в різні роки очолював Службу зовнішньої розвідки, Головне управління розвідки, і департамент контррозвідки Служби безпеки України в інтерв'ю Radio NV назвав помилки, яких припустився нинішній очільник ГУР Кирило Буданов, передають Патріоти України.

«Щодо помилок. Чи вони були у Буданова? Мені здається, правильніше запитати, чи працювало ГУР в тих умовах у повністю в правому полі? Звичайно, ні. Я можу пояснити, чому. Тому що наші державні механізми настільки повільні, що вони просто не встигають за сучасними викликами», — заявив Кондратюк.

Ексголова ГУР констатував, що в такій ситуації такі керівники, як Буданов, беруть відповідальність на себе і «більшість речей виконуються саме на здатності командира прийняти рішення».

«Через цей вакуум відповідальності, ГУР виконувало протягом цих років війни невластиві для себе функції. Але чому? Тому що їх треба було комусь виконувати, треба було робити такі речі. І от саме через це опоненти (Буданова, прихильники його звільнення — Ред.), які сьогодні апелюють до таких речей, не розуміють, що Буданов і ГУР — це, по суті, сплав Буданова і всього колективу, військового братерства, який сьогодні базується на авторитеті Кирилова Олексійовича», — пояснив Кондратюк.

Він також зазначив, що медійність і публічність Буданова не була проблемою, поки не став проблемою рейтинг довіри до нього.

Крім того, ексголова ГУР наголосив, що, на його думку, Буданов — «саме та особистість, якій вдалося не лише робити помилки, а зробити ще й подвиг».

«Мені здається, в цьому випадку все базується на авторитеті. Коли Буданов разом з [підлеглими ГУРівцями], діючи, можливо, трохи зухвало, можливо, трохи незалежно від ризиків, сам бере участь в бойових операціях, він об'єднує [людей навколо себе] і через це користується повагою. І тоді люди, дійсно, виконують задачі з ризиком для життя. Сьогодні кажуть, що в ГУР були величезні втрати. Так, вони дійсно є. І я думаю, що, якщо новий керівник просто не буде приймати болючі військові рішення, дійсно, втрат буде менше, але результатів також буде значно менше», — додав Кондратюк.

Прямо перед цим обстріляв Краматорськ КАБами: Сили оборони України знищили російський літак Су-25

субота, 5 жовтень 2024, 13:28

У суботу, 5 жовтня, Сили оборони України збили російський штурмовик Су-25 у небі над Костянтинівкою Донецької області. Про це повідомив начальник Костянтинівської МВА Сергій Горбунов у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України. «Уламки частко...

"Ось чому США і Велика Британія стурбовані": Іран до квітня 2025 року може мати десять ядерних боєголовок, - The Times

субота, 5 жовтень 2024, 12:30

Іран уже через пів року може володіти щонайменше десятьма ядерними боєголовками. А балістичні ракети, якими Тегеран атакував Ізраїль 1 жовтня, можуть бути адаптовані для розміщення цієї зброї. Але водночас превентивний удар Ізраїлю по ядерних об'єктах ...