"Сопадение? Не думаю": Тесть заступника Єрмака Татарова отримав у Києві землі на 21 млн грн одразу після його призначення в ОП, - Bihus.Info

Компанія «Дейрінг Капітал», співвласником якої є тесть заступника голови Офісу президента Олега Татарова Олександр Павлушин, отримала від Київради землю під забудову одразу після призначення Татарова в ОП. Про це повідомляють журналісти-розслідувачі Bihus.Info з посиланням на відповідні документи міськради, передають Патріоти України.

Вони зазначають, що йдеться про майже півтора гектара землі у Святошинському районі столиці на вулиці Краснова, 33. Їх «Дейрінг Капітал» віддали в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу. Проєкт цього рішення зареєстрували наприкінці липня, за два тижні до призначення Олега Татарова в Офіс президента. А в порядок денний проєкт потрапив у вересні — вже після того, як Татаров став заступником глави ОП Андрія Єрмака.

Про фірму зятя

Журналісти повідомляють, що «Дейрінг Капітал» зареєстрували у жовтні 2019 року, тож у компанії відсутній будь-який будівельний бекграунд. Її власниками значаться троє людей. Окрім тестя Татарова також Геннадій Пожарун і Людмила Міщенко.

Зареєстрована «Дейрінг Капітал» на Антоновича, 131, де нерухомістю володіє і сам Татаров, і його дружина Тетяна. Окрім цього, Олександр Павлушин значиться власником двокімнатної квартири в житловому комплексі на Малевича, 89. Така нині коштує близько 4 мільйонів гривень.

Цікаво, що Олександр Павлушин родом з Кіровоградської області, де чоловік зареєстрований як фізична особа-підприємець. ФОП займається маршрутними перевезеннями і має відповідну ліцензію. Іншої інформації про бізнес Павлушина, тим паче пов’язаний із будівництвом, журналістам знайти не вдалося, як і інформації про достатні статки для купівлі нерухомості у Києві і старту будівельного бізнесу.

А ще Bihus.Info пишуть, що у січні Татаров і його дружина Тетяна запустили процес розірвання шлюбу і наразі не відомо, чи не є це розлучення фіктивним — для приховування чи збереження майна та активів родини.

Хто такий Татаров

Його призначення в Офіс президента (він там відповідає за правоохоронну діяльність та нацбезпеку) дуже критикували, бо раніше той працював у МВС за часів Януковича і потрапив під люстрацію.

Зокрема, Татаров захищав «беркутівців» під час подій на Майдані. Коментуючи події, які сталися в ніч на 23 січня 2014 року на провулку Кріпосному та Щорса в Києві, коли Беркут із засідки напав на автомайданівців, він сказав, що це автомайданівці «переслідували 4 автобуси Беркуту» та «намагалися завдати їм тілесних ушкоджень».

Олег Татаров також говорив, що вночі 11 грудня 2013 року силовики не застосовували насильницькі дії для розгону Євромайдану, а розганяли протестувальників через те, що потрібно було розчистити центр столиці для проїзду транспорту. А от напередодні «Центр протидії корупції» заявив, що у справі про заволодіння майном Нацгвардії на 81 мільйон гривень одним із фігурантів виявився Татаров.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...